Waarom ons   |    Projecten     |     Afspraak maken    |    Contact

Sierbestrating


Sierbestrating is een sfeervolle aanvulling op uw tuin. Een oprit voor het huis, een pad door de tuin, een gezellig terras of een mooie veranda. Het geeft uw tuin meer uitstraling en verhoogd het gebruiksgemak.

Wij hebben een ruime ervaring opgebouwd in verschillende soorten sierbestrating en kunnen u adviseren in de mogelijkheden.

Wat wij kunnen bieden :

Ruime ervaring
Maatwerk
Aanleg voor zowel particulieren,
       bedrijven als gemeentelijke
       overheden

'Van boerengeeltje tot betontegel'

Of het nu gaat om de aanleg van een tuinpad voor particulier gebruik of de aanleg van een complete parkeerplaats voor uw bedrijfspand. Wij kunnen alle soorten bestratingen voor u verzorgen.

 

Halfsteensverband

Het halfsteensverband is een goed voorbeeld van een stevig legpatroon. Tegenover elke voeg van twee stenen die in elkaars verlengde liggen, verspringt de volgende rij precies een halve steen. Het halfsteensverband is, vooral bij tegels, het meest gebruikte verband. Het patroon van een halfsteensverband is geschikt voor alle bestratingen rondom een woning.

Blokverband

Bij het blokverband, of volsteensverband, staat het visuele aspect voorop. Omdat de tegels naast elkaar gelegd zijn genieten ze de minste stevigheid van elkaar. Dit verband kan zowel met tegels als met klinkers gelegd worden.

 

 

 

Elleboogverband

Bij het elleboogverband liggen de klinkers telkens om en om, als het ware in elkaar gehaakt. Dit verband geeft uw bestrating daarom erg veel stevigheid. Om het verband sluitend te maken kunnen eventueel halve klinkers gebruikt worden. Elleboogverband kan zowel met tegels als met klinkers gelegd worden.

 

 

Wildverband

Een wildverband is een verzameling van verschillende formaten, waarvan de afmetingen met elkaar in verhouding staan. Hierdoor ontstaat een speels patroon van voegen en tegels. De samenstelling van het wildverband verschilt vaak per fabrikant of zelfs per model. Het wildverband laat zien dat functionaliteit en het visuele aspect goed met elkaar gecombineerd kunnen worden.

 

 

Lineair verband

Het lineair verband, of strokenverband, is een specifiek type wildverband met langwerpige stenen, die variëren in lengte en vaak ook breedte. Dit verband kan gebruikt worden om een gevoel van breedte of juist diepte aan te brengen aan uw bestrating.

 

Keperverband

Een keperverband is in principe een elleboogverband, maar de punten van de gevormde ellebogen liggen bij dit verband steeds in de breedterichting van het pad. Ook wordt het keperverband wel visgraatverband genoemd, maar het keperverband is 90° gedraaid en steviger. De V-vorm wordt hierbij altijd haaks op de rijrichting gelegd. Het grote pluspunt van het keperverband is de goede stabiliteit, mits er stenen gebruikt worden met een goede gelijkmatige maat. Het keperverband wordt veel voor drukke straten en wegen gebruikt, maar ook voor een oprit of toegangsweg is het een uitstekende keuze.

Vragen


Heeft u vragen over een van onze diensten? U mag ons altijd bellen of een bericht per e-mail sturen.

Bel Barry:
06 17 746 166


Een afspraak maken


Heeft u mogelijk interesse in een van onze diensten? Maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend gesprek.


Wij vragen u uw e-mail of telefoonnummer achter te laten middels volgend formulier.


Tuinonderhoud


Laat ons (een deel) van het onderhoud van uw tuin doen. Zo bent u verzekerd van een blijvend resultaat.

Tuinontwerp


Laat uw nieuwe tuin door ons ontwerpen. Van A tot Z tot in de puntjes verzorgd.