Waarom ons   |    Projecten     |     Afspraak maken    |    Contact

Nieuws & tips


SierbestratingNov 11, 2014

Levering van de keramische tegels (Duostone Cemento Antracite 60x60x4 cm) door Burmansierbestrating. Foto's van het eindresultaat volgen...

 

 May 8, 2014

Eén van de belangrijkste klussen bij het bestraten is het invegen van de bestrating. Het op een juiste manier invegen van het straatwerk kan veel onkruid in de toekomst voorkomen en zorgt ervoor dat de bestrating mooi op zijn plek blijft liggen. Voor het invegen dien je de bestrating eerst af te trillen.

 


Na het aftrillen gooi je op het nieuwe straatwerk brekerzand. De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de voegen. Veeg dit zand nu, door met een bezem heen en weer over de bestrating te gaan, tussen de voegen. Laat de restanten brekerzand op de bestrating liggen want dit invegen moet nog enkele dagen herhaald worden. Herhaal dit net zo lang totdat er geen kieren meer tussen de stenen ontstaan, ook niet na een regenbui. Geen regen? Sprenkel de bestrating dan nat met een tuinslang om het proces te versnellen maar maak de bestrating niet te nat. Pas als er geen kieren meer ontstaan veeg je de restanten van de bestrating.

Tegenwoordig heb je ook voegsplit wat in verschillende kleuren verkrijgbaar is (geel, groen, rood en zwart).